
تفاوت کابینت ام دی اف و ممبران با یکدیگر
تفاوت کابینت ام دی اف، ممبران با یکدیگر
کابینت ام دی اف یکی از پرکاربردترین کابینتها در دکوراسیون آشپزخانههای خانگی و تجاری شما است، البته ورقههای امدیاف تنها مواد مورد استفاده در ساخت کابینتهای آشپزخانه نیست، به لطف پیشرفتهای بسیار، انواع گوناگونی از کابینتها ساخته شده که استفاده از هریک میتواند به فضای آشپزخانه شما حس و حال متفاوتی هدیه کند، از دیگر انواع کابینت که مورد استقبال شهروندان ایرانی قرار گرفته، کابینت های گلاس و کابینت ممبران است.
هرکدام از این کابینتها دارای برتریها و معایبی هستند که پیش از انتخاب و خرید آنها باید بدانید.
با ما در نگاهی به ویژگیهای کابینت امدیاف و مقایسه آن با انواع دیگر کابینتها همراه باشید.
آشنایی با کابینت ام دی اف، و بررسی تفاوتهای آن با کابینت ممبران، های گلاس و انواع دیگر کابینت:
گوناگونی جنس، طرح و رنگ کابینتها محدوده انتخاب شما را برای خرید کابینت مورد علاقه و نیاز خود گسترده ساخته است. اما پیش از هرگونه تصمیم برای خرید هریک از این کابینتها، بهتر است با ویژگیهای آنها آشنا شوید. همچنین تفاوت قیمت کابینت امدیاف با انواع دیگر کابینتها را بدانید. از مهمترین نکتهها در انتخاب و خرید کابینت امدیاف، قیمت آن است. قیمت مناسب کابینت ام دی اف نسبت به انواع دیگر کابینتها، خرید و استفاده از آن را برای بسیاری از مردم بهصرفه و اقتصادی ساخته است.
در ادامه مطلب، به بررسی کابینت امدیاف و انواع دیگر کابینتها پرداختهایم.
بررسی انواع کابینتها:
1- کابینت ام دی اف:
کابینت امدیاف یکی از پرکاربردترین کابینتها در آشپزخانههای ایرانی است. امدیاف از خردهها و ضایعات چوب ساخته میشود و در روند ساخت آن، مواد مختلفی مانند چسب و رزین افزوده میشود. پس از ساخت سطوح ام دی اف، روکشی از جنس لمینت بر روی آن چسبانده میشود. البته از امدیاف فقط در ساخت کابینت استفاده نمیشود. این ماده در ساخت مبلمان دیگر مانند میز، صندلی، قفسه کتابخانه، سرویس خواب و وسایل دیگر هم مورد استفاده قرار میگیرد.
* ویژگیهای کابینت ام دی اف:
ام دی اف از خردههای چوب بازیافتی تهیه میشود. همین نکته کمک میکند تا محیط زیست آسیب کمتری ببیند. در روند تولید ام دی اف، مواد مختلفی به خردههای چوب افزوده میشود.
کابینت امدیاف دارای گوناگونی رنگی زیادی است. البته شما میتوانید از هر رنگی، براق یا مات آن را هم انتخاب کنید. طرحدار بودن یا ساده بودن امدیاف نیز قدرت انتخاب شما را بالاتر میبرد. بهعبارتی، انتخاب امدیاف برای کابینت طیف گستردهای از رنگها و طرحها، با رویه مات یا براق را در اختیار شما قرار میدهد.
انعطافپذیری ورقههای کابینت MDF برتری دیگر آنها است. این مسئله برش آسان امدیاف را در پی دارد. به این ترتیب، ساخت هرگونه قفسه، کمد، تخت و وسایل دیگر با این ماده امکانپذیر شده است.
تمیزی آسان کابینت ام دی اف برتری دیگر آن است. برای تمیز کردن این نوع کابینتها کافی است دستمالی نمدار روی آنها بکشید.
ویژگی برتر دیگر کابینتهای امدیاف، ماندگاری بالای آنها است. کابینت امدیاف بادوام است و برای سالهای طولانی در آشپزخانه شما دوام میآورد.
مواد شیمیایی پوششدهنده سطح روی امدیاف باعث میشود این ماده در برابر آسیب موریانه و آفتهای دیگر مقاوم باشد.
ورق کابینت MDF در سرما و گرما دچار تغییر شکل نمیشود و زیبایی خود را از دست نمیدهد.
یکی از برترین ویژگیهای امدیاف آن است که میتوانیم انواع روکش را روی آن بچسبانیم و آن را به شکل چوب طبیعی درآوریم.
همانطور که پیشتر اشاره شد، قیمت کابینت ام دی اف نیز نسبت به کابینتهای ممبران، های گلاس و بسیاری دیگر از کابینتها، بهصرفه و اقتصادی است.
روی ورقههای کابینت امدیاف مادهای ملامینه به نام وینیل زده میشود. این ماده مناسب محیط زیست نیست و از عوامل آلودهکننده محیط زندگی جانداران به شمار میرود.
مواد شیمیایی که در ساخت ام دی اف مورد استفاده قرار میگیرد، گازی به نام فرمالدئید را در محیط پخش میکند. این ماده برای سلامتی انسان زیانآور است. البته وجود روکشهای کابینت از پخش شدن این گاز در محیط جلوگیری میکند.
در صورت ترکخوردگی یا شکستن ورقههای امدیاف، چسباندن دوباره آنها نسبت به چوب سختتر است.
ام دی اف در تماس با آب متورم میشود و باد میکند. البته روکشهای ضد آب میتوانند این مشکل را حل کنند.
2- کابینت ممبران:
بدنه کابینت ممبران هم از جنس کابینت ام دی اف است. یعنی برای تولید کابینتهای ممبران، باید روی امدیاف خام، ورقهای نازک از ماده پیویسی زده شود. البته برای ساخت ماده زمینه کابینت ممبران، میتوانیم از مواد دیگری مانند چوب یا نئوپان هم استفاده کنیم. در تولید کابینت ممبران، دستگاهی به نام سیآرسی دخالت دارد. برای تولید کابینت ممبران، ابتدا با این دستگاه بر روی ورقههای امدیاف ابزار زده میشود. پس از آن سطح MDF چسبکاری میشود و در پایان، روکش ممبران روی آن نصب میگردد.
روکش ممبران گرانتر از روکش پلکسی کابینت MDF است و همین نکته باعث شده تا در بیشتر موارد، برای ارزانتر درآمدن قیمت کابینت ممبران، تنها یک سمت ورقه کابینت با روکش PVC پوشانده شود. بهطور معمول، سمت دیگر کابینت ممبران با پیویسی سفید پوشانده میشود.
ویژگیهای کابینت ممبران:
PVC نوعی ماده پلاستیکی است. به همین دلیل، کابینت ممبران نسبت به کابینت ام دی اف، ضد آب شمرده میشود و مقاومت بالایی در برابر نم و رطوبت دارد. همین نکته باعث دوام بالای کابینت ممبران نسبت به کابینت امدیاف شده است.
روکش ممبران اجازه پخش فرمالدئید را در محیط نمیدهد. همین نکته باعث شده کابینتهای ممبران برای سلامتی، مناسبتر از کابینتهای امدیاف باشند.
گوناگونی طرح کابینتهای ممبران بیشتر از کابینت ام دی اف است و امکان انتخاب شما را گستردهتر میکند.
امکان پدید آوردن طراحیهای دلخواه بر روی کابینتهای ممبران وجود دارد. این طراحیها با فناوریهای مختلفی مانند CNC و وکیوم بر روی ورقههای ممبران پیاده میشود.
کابینت ممبران در سبکهای مختلف ساخته میشود. به این ترتیب اگر شما دوستدار سبک کلاسیک باشید، میتوانید از کابینتهای کلاسیک ممبران استفاده کنید. همچنین اگر شما از هواداران سبکهای مدرن باشید هم میتوانید مدرنترین این کابینتها را انتخاب کنید. نکته جالب این است که نمونههای حد وسط کلاسیک و مدرن کابینتهای ممبران هم ساخته شده و در اختیار شما قرار گرفته است.
بر روی کابینتهای کلاسیک ممبران، روکشهای نازکتری زده میشود، اما روکش کابینت مدرن ممبران ضخیمتر است.
یکی از تفاوتهای کابینت ممبران با کابینت امدیاف آن است که امدیافهای معمولی آلودهکننده محیط زیست هستند. اما روکش کابینت ممبران ضرری برای محیط زندگی انسان و دیگر جانداران ندارد.
کابینت ممبران میتواند شبیه چوب طراحی شود، اما تفاوت آن با کابینتهای چوبی در نگهداری آسانتر کابینت ممبران است. کابینتهای چوبی باید بهطور مرتب رنگ یا روغن زده شوند تا زیبا و سالم بمانند. اما کابینتهای ممبران با یک نظافت ساده، زیبایی خود را بازمییابند.
با توجه به ویژگیهای برتر کابینتهای ممبران نسبت به کابینت امدیاف، قیمت کابینت ممبران نیز از کابینتهای MDF بالاتر است.
یکی از معایب کابینت ممبران، آسیبپذیر بودن آن در برابر تابش پرتو خورشید است. در صورت تابش آفتاب به کابینتهای ممبران، رنگ آنها تغییر میکند.
3- کابینت های گلاس:
بدنه اصلی کابینت های گلاس هم از MDF ساخته میشود، اما روکشی شیشهمانند به نام پلکسی گلاس روی آن را میپوشاند و آن را درخشنده و براق میسازد. در واقع همین روکش زیبا و درخشنده است که ورقههای کابینت های گلاس را از کابینت ام دی اف متمایز میکند. کابینت های گلاس به شکل مات، براق، طرحدار، ساده، اکلیکی و انواع دیگر ساخته میشود.
ویژگیهای کابینت های گلاس:
کابینت های گلاس درخشنده یکی از بهترین کابینتها برای آشپزخانههای کوچک و کمنور به شمار میرود. درخشندگی این کابینتها نور را به فضای آشپزخانه شما میآورد و فضا را روشنتر میکند.
رنگهای گوناگون کابینت های گلاس برتری دیگر آنها است. گوناگونی رنگی این کابینتها به شما قدرت انتخاب میدهد و دست شما را در انتخاب رنگهای مورد علاقهتان بازتر میگذارد. البته طرحهای متنوع این کابینتها هم طیف گستردهای از طرحها و نقشها را در اختیار شما قرار میدهد.
سطح صاف و صیقلی کابینت های گلاس باعث میشود تا سطح آنها چربیها و آلودگیها را به خود جذب نکند. تمیزی آسان این کابینتها نیز دستاورد صافی و صیقلی بودن آنها است.
از معایب کابینت هایگلاس، آسیبپذیر بودن آن در برابر خراش است.
قیمت کابینت های گلاس بالاتر از کابینت ام دی اف است. البته خرید آن نسبت به خرید بسیاری از انواع دیگر کابینتها باز هم بهصرفه است.
یکی دیگر از اشکالات کابینت هایگلاس، ضعیف شدن چسب آن در اثر تابش آفتاب است. اگر جنس روکش ممبران خوب نباشد، ممکن است در اثر تابش آفتاب یا گرمای محیط باد کند یا جدا شود. جدا شدن روکش های گلاس بهمعنای خرابی کل کار است.
کابینت هایگلاس در برابر تماس اشیاء نوکتیز نیز حساس است. ممکن است روکش این کابینتها در اثر برخورد با اشیاء تیز پاره شود. پاره و خراب شدن روکش های گلاس کابینتها، هزینه بالایی برای تعمیر روی دست شما میگذارد.
طرحهای ریز و دارای ریزهکاری برای پیادهسازی روی کابینت های گلاس مناسب نیستند. در صورت ریز بودن طرحها در کابینت هایگلاس، از دقت کار کاسته میشود.
قیمت کابینت های گلاس نسبت به کابینت ام دی اف بالاتر است.
انواع دیگر کابینت:
4- کابینت نئوپان روکش ملامینه:
نئوپان یکی دیگر از موادی است که با استفاده از خردهها و ضایعات چوب ساخته میشود و کیفیت آن از ورقههای MDF پایینتر است. کابینت نئوپان روکش ملامینه استحکام بالایی در برابر فشار و ضربه ندارد و به همین دلیل، دوام کمتری از کابینت ام دی اف با روکش ملامینه دارد. کابینتهای نئوپان با روکش ملامینه در برابر نم و رطوبت حساس هستند. بهترین کاربرد نئوپانهای روکش ملامینه، استفاده از آنها در ساخت وسایلی است که در محیط خشک قرار میگیرند و نیاز به استحکام بالایی ندارند.
5- کابینت انزو:
انزو یکی از برندهای معروف ایتالیایی در ساخت کابینت آشپزخانه است. کابینتهایی که اکنون در بازار به نام انزو ارائه میشوند، کابینتهایی هستند که بهوسیله شرکتهای ایرانی، و شبیه به کابینت انزو ساخته میشوند.
ماده اصلی کابینت انزو را هم ورقههای امدیاف تشکیل داده است. با روش وکیوم، روکشی بر روی ورقههای MDF کشیده میشود و سپس پرس میگردد. گاهی نیز سطح روی امدیاف با رنگ پوشانده میشود. درهای کابینت انزو بهوسیله دستگاه سیانسی تراش میخورد. برخی تصور میکنند کابینت انزو همان کابینت ممبران است که این تصور، تصور درستی نیست. انزو و ممبران تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند.
6- کابینت پلی گلاس:
کابینت پلی گلاس همان کابینت هایگلاس است که روکشی متفاوت بر روی آن کشیده شده است. روکش پلی گلاس مقاومتر از روکش های گلاس است. سطح کابینت پلی گلاس شفاف، براق و صیقلی است و زیبایی آن آشپزخانه شما را خاص و بهیادماندنی میسازد. برندهای مختلفی کابینت پلی گلاس را به بازار ارائه میکنند که بسیاری از آنها وارداتی هستند.
7- کابینت لمی گلاس:
برای ساخت کابینت لمی گلاس، باید روکش PVC بر روی ورق کابینت ام دی اف خام زده شود. در واقع، پایه اصلی کابینت ام دی اف و لمی گلاس نیز مشابه هم است و تفاوت آنها در روکشی است که روی آنها زده میشود. کابینت لمی گلاس قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست است. این نوع کابینت تراکم بالاتری از کابینت MDF دارد و در برابر آسیبهای محیطی مقاومتر است.
8- کابینت رنگ پلی اورتان:
بدنه کابینت پلی اورتان از جنس امدیاف است و تفاوت این کابینت هم با کابینت امدیاف، در نوع روکش آن است. کابینت پلی اورتان با رنگهای مخصوصی با نام پلی اورتان پوشانده میشود. جنس و کیفیت رنگ پلی اورتان در مقایسه با رنگهای دیگر بالاتر است و دوام آن نیز بیشتر است. قدرت چسبندگی رنگ پلی اورتان بسیار زیاد است و سرعت خشک شدن آن هم بالا است. هماهنگی رنگ پلی اورتان با سطح امدیاف باعث شده تا رنگ بهخوبی روی MDF بنشیند.
لبههای کابینت پلی اورتان نیز با رنگ پوشانده میشود و نیازی به نوار پیویسی ندارد. کابینت رنگ پلی اورتان گوناگونی رنگی بسیار، و دوام بالایی دارد. فرمدهی این کابینتها بهتر و آسانتر از بسیاری از انواع کابینتهای دیگر است.
9- کابینت تمام چوب:
چوب یکی از زیباترین و باارزشترین مواد در ساخت کابینتهای آشپزخانه است. البته ساخت کابینتهای چوبی سختتر از ساخت انواع دیگر کابینتها است. نگهداری آن نیز نسبت به کابینت ام دی اف سختتر است. نفوذپذیر بودن چوب در برابر نم و رطوبت، اشکال دیگر این نوع کابینتها است. البته گران بودن قیمت چوب هم دسترسی به آن را سختتر میکند.
کابینت تمام چوب از چوبهای مختلفی ساخته میشود. انتخاب هریک از این چوبها در شکل ظاهری، رنگ، بافت و دوام کابینتها تاثیرگذار است. چوب راش، گردو و بلوط از نمونه چوبهای پرکاربرد در ساخت کابینت تمام چوب هستند.
10- کابینت روکش چوب:
بدنه کابینت روکش چوب را موادی مانند MDF تشکیل داده، اما روی آن روکشی از جنس چوب چسبانده شده است. دو نوع روکش در این نوع کابینتها استفاده میشود. روکش چوب طبیعی یکی از آنها است که رگههای نامنظمتری دارد. روند رنگآمیزی این روکشها مشکلتر است و آمادهسازی آنها نیاز به مهارت و مراحل رنگکاری پیچیدهتری دارد.
نوع دیگر روکشهای مورد استفاده در کابینت روکش چوب، چوب مصنوعی است. روکشهای فراوریشده بافت یکنواختی دارند و پس از رنگکاری، جلوه زیباتری پیدا میکنند. کابینت روکش چوب در مقایسه با کابینت ام دی اف زیباتر و طبیعیتر است و حالوهوای کابینت چوبی به آشپزخانه شما میدهد.
البته یک نکته را باید درباره این کابینتها بدانید که آن هم در موارد خاصی، امکان جدا شدن روکش از سطح امدیاف است. کابینت روکش چوب در سبک کلاسیک ساخته میشود تا آشپزخانه شما را به این سبک آراسته سازد. همچنین به سبک مدرن ساخته میشود و چهرهای مینیمال به آشپزخانه شما میدهد. روکشهای مختلفی در ساخت این کابینتها مورد استفاده قرار میگیرند که چوب راش، بلوط، ملچ و گردو برخی از آنها هستند.
نصب کابینت ام دی اف و انواع دیگر کابینتها:
برش دادن و ساخت کابینت امری تخصصی است و هرگونه اندازهگیری و برش اشتباه، ساخت و نصب آن را دچار مشکل میکند. همانطور که میدانید، در هر آشپزخانهای دو نوع کابینت از نظر نوع نصب مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از این دو نوع، کابینتهای زمینی هستند و نوع دیگر آن کابینتهایی هستند که به دیوار نصب میشوند. پیش از نصب کابینت زمینی و دیواری، بر روی دیوار و کابینتها نشانهگذاری میشود.
کابینتهای زمینی از راه پایههایی که زیر آنها قرار داده شده، روی زمین قرار میگیرند. اما نصب آنها تنها با پیچ کردن بدنه کابینتها به دیوار کامل میشود. ابتدا کابینت MDF به دیوار پیچ میشود و پس از آن، صفحه کابینت بر روی آن قرار میگیرد.
نصب کابینتهای دیواری مشکلتر است و مهارت بالاتری نیاز دارد. پس از نصب کابینت ها، درهای آنها وصل میشود. تراز بودن کابینتها مسئلهای است که در زمان نصب، باید مورد توجه قرار بگیرد.
سخن پایانی:
با کابینت ام دی اف و انواع دیگر کابینتهای آشپزخانه آشنا شدید. برای داشتن یک آشپزخانه زیبا، گرم و صمیمی، بهترین نوع کابینت که متناسب با بودجه و سلیقه شما است را سفارش دهید. البته فراموش نکنید که رنگ و طرح کابینتها باید با رنگ دیوارهای آشپزخانه، و همچنین رنگ فضای نشیمن یا پذیرایی شما هماهنگ باشد.
نکته دیگری هم که باید در نظر داشته باشید، سبک مبلمان خانه و زندگی شما است که مهمترین نقش را در انتخاب نوع کابینت بازی میکند. در پایان، رنگ و طرح کابینتها است که میتواند فضای آشپزخانه شما را سرد و جدی، گرم و صمیمی یا معتدل و معمولی نشان دهد.
نظر بدهید